VampyrSystrarna

Direktlänk till inlägg 27 januari 2012

”Jag vill dö – Döda mig”

Av Sandra och Johanna - 27 januari 2012 20:03

21-åriga Marta Capkova närde en fantasi om att döda någon. När hon berättade detta för sin pappa Ladislav Capek sa han: Jag vill dö. Döda mig.

Marta Capkova beskriver relationen till sin pappa Ladislav Capek som mycket god. Han var, säger hon, den som stod henne allra närmast. Han var alltid öppen och ville allas bästa, har hon berättat i förhör. Men han kände sig trött på livet, vantrivdes på jobbet och i Sverige, säger dottern. Förra hösten kände sig Marta Capkova deprimerad. Hon funderade på att ta livet av sig, men det, tänkte hon, skulle skada hennes anhöriga mer än henne själv. På torsdagseftermiddagen den 4 november gick hon för att träffa sin pappa på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Eftermiddagen blev till kväll, och kvällen blev till natt. De blev båda allt mer berusade och i en soffa på hotell Clarion berättade Marta att hon hade tankar på att döda någon. Fadern svarade då, enligt dottern, att i så fall fick hon döda honom.

När hon opponerade sig stod han på sig. Det pappa säger tar jag för sanning, sa hon senare i förhören. De lämnade hotellet gående. I väskan hade dottern en kniv. De gick över Götgatan, och ner för en trappa vid foten av Skanstullsbron. Där, invid Folksamhuset, hittade de en avskild plats. Jag frågade gång på gång om han var säker, och han sa ja. Hon berättar att pappan ville stå upp, men att hon tyckte det skulle kännas bättre om han låg ner. Marta satte sig på huk invid sin pappa. Hon bad honom knäppa upp jackan och koftan. Sedan högg hon kniven i sin pappas hjärta. Jag såg tacksamhet i hans ögon. Därefter tog hon en taxi hem. Klockan sju morgonen därpå hittade en privatperson den döde Ladislav Capek i slänten. Polisen famlade länge i mörker, men efter att dottern uppmärksammats av spanare när hon två veckor senare återvände till brottsplatsen och verkade leta efter någonting hämtades hon till förhör.

I hennes telefon hittade polisen internetsökningar på bland annat ”Så gör man sig av med mordbevis”. Efter att ha nekat i två månader erkände dottern till slut att hon dödat sin pappa. Tingsrätten trodde på hennes berättelse, om att fadern bett henne att döda honom. Förutom att det saknades tecken på att han gjort motstånd vittnade även faderns sambo om att fadern uttalat en vilja att dö. Tingsrätten dömde henne i juni till sju års fängelse för mord. I fredags ändrade hovrätten domen. Liksom tingsrätten tror de på att fadern faktiskt lämnat samtycke till att dottern skulle döda honom. Hovrätten anser dock med beaktande av samtliga omständigheter att gärningen är att bedöma som dråp, skriver rätten. De bestämmer straffet till sex års fängelse.

 

Hon skrev i sin dagbok om vampyrer och drömmen att döda – på torsdagen dömdes hon för mord på sin far Ladislav Capek, 49.

Den gåtfulla 21-åriga dottern dömdes av Stockholms tingsrätt för mord. Straffet blev sju års fängelse. Rätten tog hänsyn till att kvinnan har en autistisk störning – och ett annat handikapp. Det är ett unikt fall och jag har ännu inte bestämt för om jag tycker att påföljden är rimlig, säger kvinnans advokat Peter Althin. Dottern menar att hon bara följde Ladislav Capeks innersta önskan att få dö – alltså medhjälp till självmord. Vilket inte är straffbart. Men tingsrätten är av en annan åsikt: ”Av den förebragda utredningen har det framgått att Marta länge haft tankar på att ta livet av någon. Hon har den nu aktuella kvällen haft med sig mordvapnet och varit aktiv på ett sådant sätt att gärningen är att bedöma som mord.”

Ladislav Capek och den 21-åriga dottern hade tillbringat ödeskvällen den 5 november tillsammans, och avrundat i baren på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm. Klockan 00.43 registrerade en övervakningskamera när paret gick därifrån tillsammans. Bara några minuter senare – på en liten gräsplätt vid Folksamhuset – utdelade kvinnan en dolkstöt i hjärtat på mannen. Dagboksanteckningar som polisen hittat efter mordet har avslöjat dotterns fascination för vampyrer, blod – och att döda. I hennes dator och i en iPhone har utredarna säkrat bilder där kvinnan har huggtänder – och suger teaterblod ur ett handfat.

Tidigare 2/3
Den 21-åriga dottern berättade att hon drömde om att döda. Sedan högg hon kniven i hjärtat på Ladislav Capek. Själv säger hon att han hade gått med på att dö.

På mordkvällen den 4 november förra året var de ute och drack öl i centrala Stockholm. I förhör berättar dottern själv hur hon haft tankar på att döda och erkände detta för Ladislav. Han ska då ha sagt att hon kunde få döda honom. Hon beskriver det som medhjälp till självmord, säger åklagare Carl Mellberg som dock anser sig ha starka bevis för att det i själva verket handlar om mord. Två veckor efter dådet återvände dottern till mordplatsen vid Rutger Fuchsgatan på Södermalm i Stockholm. Spanare iakttog hur hon gick och letade efter något på marken. Tre dagar senare anhölls dottern. I hennes lägenhet hittade polisen en blodig dolk och en del av ett trasigt fodral. I dotterns mobiltelefon fanns fler bevis. Hon hade gjort ett stort antal slagningar på kvinnliga seriemördare och mord och död, säger Carl Mellberg. Efter att hon delgivits DNA-träffen på kniven så kom erkännandet, säger Mellberg.

——————————————

Den dömde är
Marta Ruzena Alva Luisa Capkova 1989-11-10 Stockholm Fängelse 6 år för Dråp.

Den mördade är
Ladislav Capek 1961 Stockholm

 

 
 
Kalmar

Kalmar

30 juni 2012 20:08

Jag vill dö för att levet mycke såvart för mig

http://Kalmar

 
Kalmar

Kalmar

30 juni 2012 20:09

Jag vill dö

http://Kalamr

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra och Johanna - 24 april 2013 15:43


Hej som ni märkt bloggar jag inte längre här utan jag har fått nya intressen och skaffa två nya bloggar och är väldigt aktiv på twitter, facebook och tumblr. Jag kommer bara att göra inlägg här om det t.ex har hänt något stort inom Vampire Academy el...

Av Sandra och Johanna - 25 mars 2013 19:04

förlåt! har tagit en väldigt lång paus från bloggandet, men har verkligen inte kännt nån ork. Kommer  börja blogga igen snart!!! vet att jag sagt de förr! men nu lovar jag!  ...

Av Sandra och Johanna - 1 mars 2013 16:55

 på 90-talet

Av Sandra och Johanna - 1 mars 2013 16:50

Hon är stenrik, vacker och otroligt talangfull... Men de brittiska männen verkar ha minst sagt tvivelaktiga resonemang när det kommer till kvinnor. Enligt en ny, stor omröstning som utser världens osexigaste kvinnor knep KStew förstaplatsen! Menkin...

Av Sandra och Johanna - 1 mars 2013 16:42

Vi blev alla väldigt förvånade när Kristen Stewart dök upp på Oscarsgalans röda matta med kryckor. Folk skrattade lite smått åt det och kallade det "årets accessoar", men vi var riktigt oroade över vad som hänt stjärnan. Själv pratade hon inte om det...

Vill du börja blogga här?

 

Change language

Ska ni se TVD i svensk eller amerikansk takt?
 Svensk
 Amerikansk
 Båda

Presentation


Hej och välkomna till vår blogg vi heter Sandra och Johanna, vi är inte aktiva längre men svarar på kommentarer och frågor. Kolla gärna bland våra inlägg eller hitta en aktiv blogg bland våra affiliates! Kram!

Kommande Avsitt

Se alla avsnitt med svensk text på www.swefilmer.com
Avsnitten kommer vanligtvis på fredagskvällar eller lördagar upp på swefilmer.

Nyheter!

 
 
  Hidden

   

Fråga oss

71 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Förra året

Top Affiliates

 

Affiliates/Länkbyten

Nedräkningar



Skapa flashcards