VampyrSystrarna

Alla inlägg den 27 januari 2012

Av Sandra och Johanna - 27 januari 2012 21:13

Som ni ÄLSKAR jag musik och jag har hittat världens bästa musikkanal.

Franska NRJ!

Det finns svanska NRJ men dom är dåligare än franska tycker jag men eftersom vi bor i sverige och den är fransk kan man bara lyssna på den i frankrike eller på deras webb.

Man går in på http://nrj.fr/ och klickar på Hold On ECOUTER NRJ så lyssnar man live.

Jag lyssnade på franska NRJ hela sommaren när jag var i frankrike.

 

Av Sandra och Johanna - 27 januari 2012 21:10

Dagens MusikTips är Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego.

Här med lyrics:

Och här med engelsk lyrics:

Asa bra!

 

Av Sandra och Johanna - 27 januari 2012 20:03

21-åriga Marta Capkova närde en fantasi om att döda någon. När hon berättade detta för sin pappa Ladislav Capek sa han: Jag vill dö. Döda mig.

Marta Capkova beskriver relationen till sin pappa Ladislav Capek som mycket god. Han var, säger hon, den som stod henne allra närmast. Han var alltid öppen och ville allas bästa, har hon berättat i förhör. Men han kände sig trött på livet, vantrivdes på jobbet och i Sverige, säger dottern. Förra hösten kände sig Marta Capkova deprimerad. Hon funderade på att ta livet av sig, men det, tänkte hon, skulle skada hennes anhöriga mer än henne själv. På torsdagseftermiddagen den 4 november gick hon för att träffa sin pappa på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Eftermiddagen blev till kväll, och kvällen blev till natt. De blev båda allt mer berusade och i en soffa på hotell Clarion berättade Marta att hon hade tankar på att döda någon. Fadern svarade då, enligt dottern, att i så fall fick hon döda honom.

När hon opponerade sig stod han på sig. Det pappa säger tar jag för sanning, sa hon senare i förhören. De lämnade hotellet gående. I väskan hade dottern en kniv. De gick över Götgatan, och ner för en trappa vid foten av Skanstullsbron. Där, invid Folksamhuset, hittade de en avskild plats. Jag frågade gång på gång om han var säker, och han sa ja. Hon berättar att pappan ville stå upp, men att hon tyckte det skulle kännas bättre om han låg ner. Marta satte sig på huk invid sin pappa. Hon bad honom knäppa upp jackan och koftan. Sedan högg hon kniven i sin pappas hjärta. Jag såg tacksamhet i hans ögon. Därefter tog hon en taxi hem. Klockan sju morgonen därpå hittade en privatperson den döde Ladislav Capek i slänten. Polisen famlade länge i mörker, men efter att dottern uppmärksammats av spanare när hon två veckor senare återvände till brottsplatsen och verkade leta efter någonting hämtades hon till förhör.

I hennes telefon hittade polisen internetsökningar på bland annat ”Så gör man sig av med mordbevis”. Efter att ha nekat i två månader erkände dottern till slut att hon dödat sin pappa. Tingsrätten trodde på hennes berättelse, om att fadern bett henne att döda honom. Förutom att det saknades tecken på att han gjort motstånd vittnade även faderns sambo om att fadern uttalat en vilja att dö. Tingsrätten dömde henne i juni till sju års fängelse för mord. I fredags ändrade hovrätten domen. Liksom tingsrätten tror de på att fadern faktiskt lämnat samtycke till att dottern skulle döda honom. Hovrätten anser dock med beaktande av samtliga omständigheter att gärningen är att bedöma som dråp, skriver rätten. De bestämmer straffet till sex års fängelse.

 

Hon skrev i sin dagbok om vampyrer och drömmen att döda – på torsdagen dömdes hon för mord på sin far Ladislav Capek, 49.

Den gåtfulla 21-åriga dottern dömdes av Stockholms tingsrätt för mord. Straffet blev sju års fängelse. Rätten tog hänsyn till att kvinnan har en autistisk störning – och ett annat handikapp. Det är ett unikt fall och jag har ännu inte bestämt för om jag tycker att påföljden är rimlig, säger kvinnans advokat Peter Althin. Dottern menar att hon bara följde Ladislav Capeks innersta önskan att få dö – alltså medhjälp till självmord. Vilket inte är straffbart. Men tingsrätten är av en annan åsikt: ”Av den förebragda utredningen har det framgått att Marta länge haft tankar på att ta livet av någon. Hon har den nu aktuella kvällen haft med sig mordvapnet och varit aktiv på ett sådant sätt att gärningen är att bedöma som mord.”

Ladislav Capek och den 21-åriga dottern hade tillbringat ödeskvällen den 5 november tillsammans, och avrundat i baren på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm. Klockan 00.43 registrerade en övervakningskamera när paret gick därifrån tillsammans. Bara några minuter senare – på en liten gräsplätt vid Folksamhuset – utdelade kvinnan en dolkstöt i hjärtat på mannen. Dagboksanteckningar som polisen hittat efter mordet har avslöjat dotterns fascination för vampyrer, blod – och att döda. I hennes dator och i en iPhone har utredarna säkrat bilder där kvinnan har huggtänder – och suger teaterblod ur ett handfat.

Tidigare 2/3
Den 21-åriga dottern berättade att hon drömde om att döda. Sedan högg hon kniven i hjärtat på Ladislav Capek. Själv säger hon att han hade gått med på att dö.

På mordkvällen den 4 november förra året var de ute och drack öl i centrala Stockholm. I förhör berättar dottern själv hur hon haft tankar på att döda och erkände detta för Ladislav. Han ska då ha sagt att hon kunde få döda honom. Hon beskriver det som medhjälp till självmord, säger åklagare Carl Mellberg som dock anser sig ha starka bevis för att det i själva verket handlar om mord. Två veckor efter dådet återvände dottern till mordplatsen vid Rutger Fuchsgatan på Södermalm i Stockholm. Spanare iakttog hur hon gick och letade efter något på marken. Tre dagar senare anhölls dottern. I hennes lägenhet hittade polisen en blodig dolk och en del av ett trasigt fodral. I dotterns mobiltelefon fanns fler bevis. Hon hade gjort ett stort antal slagningar på kvinnliga seriemördare och mord och död, säger Carl Mellberg. Efter att hon delgivits DNA-träffen på kniven så kom erkännandet, säger Mellberg.

——————————————

Den dömde är
Marta Ruzena Alva Luisa Capkova 1989-11-10 Stockholm Fängelse 6 år för Dråp.

Den mördade är
Ladislav Capek 1961 Stockholm

 

Av Sandra och Johanna - 27 januari 2012 17:31

 

Elisabet Báthory (Báthory Erzsébet på ungerska, Alžbeta Bátoriová på slovakiska, Alžběta Báthoryová på tjeckiska, Elżbieta Batory på polska, född 7 augusti 1560, död 21 augusti 1614), var en ungersk grevinna från den välkända Báthory-familjen. Hon är möjligtvis den mest kända kvinnliga seriemördaren i historien och kallas för "Blodsgrevinnan" och "den blodiga kvinnan från Čachtice", efter slottet nära Trenčín, på den tiden i Kungadömet Ungern där hon tillbringade större delen av sitt vuxna liv. Báthory-familjen är känd för att ha försvarat Ungern mot det osmanska riket.

Efter hennes makes död anklagades hon med fyra medbrottslingar för tortyr och mord på flera hundra flickor och unga kvinnor, med ett vittne som uppskattar dödstalet till över 600, men hon dömdes bara på 80 punkter. År 1610 fängslades hon i slottet i Čachtice, där hon blev kvar tills sin död fyra år senare.


Bakgrund 

Elisabet ansågs vara ett mycket vackert barn; som vuxen ansågs hon också vara en skönhet. Det smicker hon mottog för sitt utseendes skull ska ha gjort henne starkt medveten om och fokuserad på skönhet. Hon mottog många frierier och blev till slut bortlovad till den så kallade ”Ungerns svarta hjälte”; Ferenc Nádasdy.

År 1575 gifte hon sig med den tio år äldre Nádasdy. Efter giftermålet flyttade paret till hans slott Csejthe. År 1585 födde Elizabeth sin första dotter, som hon gav namnet Anna. Två döttrar till följde, Usula och Katarina, och år 1598 födde hon sin första och enda son, Paul.



Morden

 Enligt legenden och bevarade protokoll var händelsen som födde Elisabeths idé att blod kunde bevara utseendet och förhindra åldrande, att en kvinnlig tjänare råkade en dag riva henne under borstningen. Elisabeth gav då flickan ett så kraftigt slag över ansiktet att hon började blöda näsblod. Flickans blod stänkte på Elisabeths hand, och när hon torkade bort det tyckte hon sig se att huden hade blivit lenare och vitare där blodet hade varit. Hon ska då ha bestämt sig för att bada i blod; kunde en droppe göra hennes hud slät på handen, skulle ett bad föryngra hela kroppen, var resonemanget. Elisabeth fick hjälp av tre äldre tjänare med att ordna detta, och det första offret ska ha blivit den kammarjungfru som hade rivit henne med hårborsten.

År 1604 stupade Elisabeths make i en strid mot turkarna. Blodbaden som tidigare hade skett vid enstaka tillfällen, ska nu ha utökats. Hennes medhjälpare började bjuda in flickor från trakten, med löften om anställning hos Elisabeth. Medhjälparna tog emot flickorna och låste in dem i ett av rummen på slottet. Flickorna fick svälta och utsattes för tortyr för att förbereda offret, enligt dåtida ritual, innan de till slut blev förda till ett tortyrredskap som tros vara en tidig version av järnjungfru, vilket ledde till deras död; långa spikar trycktes då in i deras kroppar och blodet rann ner i ett hål, för att till slut hamna i Elisabets väntande bad. Ibland ska Elisabet ha druckit blodet, i syfte att "finna sin inre skönhet".


Upptäckt 

Vid ett tillfälle hade en av de unga flickorna lyckats rymma och meddela de ungerska myndigheterna vad som hände på slottet. Den 30 december 1610 anlände soldater till slottet. Soldaterna letade igenom stället och fann döda kvinnor nergrävda runt slottet. I tortyrkammaren fann de även kvinnor som fortfarande levde, men som var fruktansvärt misshandlade. Några av kvinnorna hade urskurna hål på kroppen och en del av dem saknade vissa kroppslemmar. Elizabeth och hennes medhjälpare arresterades.

Vid förhör av Elizabeths tre medhjälpare framkom det att Elizabeth dödat exakt 612 unga kvinnor. Hon hade själv dokumenterat dödsfallen i sin dagbok. Medhjälparna erkände också att kvinnorna torterades i veckor eller månader innan de dödades och tömdes på blod. Anteckningar från rättegången finns fortfarande kvar i Ungern idag.


Dom 

Alla inblandade, förutom Elizabeth och två av hennes medhjälpare, dömdes till halshuggning. Deras lik brändes direkt efter avrättningen. De kvarvarande två medhjälparna fick sina fingrar avhuggna och begravdes därefter levande. Dessa två ansågs ha varit häxor.

Elizabeth var som medlem av adeln utom räckhåll för avrättning. Hon blev istället dömd till husarrest. Det innebar för hennes del att hon blev inmurad i sin egen tortyrkammare. Endast en liten lucka för mat och vatten lämnades kvar.

År 1614 avled Elizabeth. Hennes kropp fick inte begravas på byns kyrkogård, utan hennes lik fraktades till staden Ecsed, som var familjen Báthorys stamsäte. Alla dokument om Elizabeth hemligstämplades och man förbjöds att nämna hennes namn i över ett årtionde.(Mer än 10 år)


Familj 

Elizabeth hade sex barn. En dotter fick hon innan hon gifte sig och en son efter makens död. Den första dottern lämnade hon bort med löftet att aldrig se henne igen. Två döttrar ska ha mördats av Elizabeth medan den tredje flydde från slottet. Den förste sonen lät hon leva då hon behövde en arvinge och dessutom enbart var intresserad av unga flickors blod.

Enligt legenden ska Elizabeth haft en älskare som hon kunde besöka när helst hon önskade då älskarens hus och hennes slott var förbundna med en underjordisk gång. Med sin älskare fick hon en son vars ättlingar idag fortsatte att bo i huset. Medan slottet är ruiner och den underjordiska gången sedan länge rasad, ska detta hus ha bevarats. I huset ska en del kläder, smycken och en dagbok finnas bevarade efter den "blodiga grevinnan".

 


Vill du börja blogga här?

 

Change language

Ska ni se TVD i svensk eller amerikansk takt?
 Svensk
 Amerikansk
 Båda

Presentation


Hej och välkomna till vår blogg vi heter Sandra och Johanna, vi är inte aktiva längre men svarar på kommentarer och frågor. Kolla gärna bland våra inlägg eller hitta en aktiv blogg bland våra affiliates! Kram!

Kommande Avsitt

Se alla avsnitt med svensk text på www.swefilmer.com
Avsnitten kommer vanligtvis på fredagskvällar eller lördagar upp på swefilmer.

Nyheter!

 
 
  Hidden

   

Fråga oss

71 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Förra året

Top Affiliates

 

Affiliates/Länkbyten

Nedräkningar



Ovido - Quiz & Flashcards