VampyrSystrarna

Alla inlägg under mars 2012

Av Sandra och Johanna - 12 mars 2012 13:28



Hejsan, var jätte länge sedan jag bloggade. Men har tänkt försöka blogga mer nu. Min blogg har jag ju stängt ner så nu har jag ju tid till att blogga ofta. Men det har väll inte hänt så mycket sen jag bloggade sist. Ett misslyckat försök till att färga håret lila. Blivit beroende av The kick back pack.. Epicfaiil.se Hofh.se kandylandy.se caty.se

Epicfaiil.se är min favorit. Emo/scene blogg. Vi i lilla hälsingland har haft sportlov nyligen. Men jag låg hemma i förkylning hela veckan.  Ja jag har ingen liv..

Men som sagt. Jag ska försöka blogga mera.

// Amanda

 

Av Sandra och Johanna - 12 mars 2012 13:21

Har suttit och gråtit till den här videon minst fem gånger. Den är så sjukt fin. Dock är kvaliten halvbra men den är helt okej tycker jag.  Videon är genom nästan hela filmen. Och på slutet när Bella förvandlas sitter jag och gråter ihjäl mig..


//Amanda

Av Sandra och Johanna - 12 mars 2012 13:08

Dagens MusikTips är Silverstein: My Heroine acoustic guitat/vocal COVER.

Han som sjunger heter Simon och är tillsammans med EmyExtasy(hon som har gjort makeup videosarna).

För att komma till hennes youtube kanal klicka HÄR och för att komma till Simons klicka HÄR

 







Av Sandra och Johanna - 12 mars 2012 12:56

Jag är typ magsjuk eller jag var men jag måste vara hemma 2 dagar för att jag smittar si jag sminkade mig igår och idah och ville visa sminket.

 

 

Leopard smink från igår vill ni veta hur man gör kolla på den här videon:


 

Failade lite på vänstra ögat.(högra på bilden)

 

Sminket jag har idah.

Vill ni veta hur man gör titta på den här videon:

 

Av Sandra och Johanna - 11 mars 2012 18:44

 

  Välkommen till min blogg, jag själv är ett stort fan av Twilight, Vampire Diaries 

                                                  
                 och  Hunger Games och jag kommer skriva om lite allt möjligt, från böcker, filmer,

                                                  
                                                  
         bra tips och lite till! Välkommna :)


Hejsan mitt namn är Steffi och jag har alltid varit ett Twilight fan sedan första filmen kom ut, jag såg Twilight trailern på tv en dag och det var då ja blev intresserad av just Twilight. Efter ett tag köpte jag böckerna av min kompis och jag har bara fortsatt att älska serien.

När det gäller The Vampire Diaries satt jag i min säng och zappade runt på tv och så kom reklamen för en ny serie som skulle börja och det första jag såg var Damons ansikte som stod på stefans balkong i säsong 1 och redan där fastnade jag otroligt mycket för serien.

Där emot läste jag om Hunger Games på någons blogg och sedan såg jag trailern till första filmen och fastnade. Jag köpte boken när den publicerades som en trilogi med alla tre böcker tillsammans och sedan läste jag första boken på en vecka. Jag täcker se första filmen och sedan tänker jag läsa andra boken av Hunger Games.

Men det är inte bara det jag älskar. Jag spelar fotboll, ritar/målar, läser, kollar på film, lyssnar på musik och ägnar tiden med min tvillingsyster. 

 

Om ni undrar något är det bara att fråga :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gjorde nyligen ett länkbyte med www.steffisfantasy.bloggplatsen.se och här är ett inlägg om Steffis blogg.

Alla bilder och texter är från hennes blogg.

För att komma till hennes blogg klicka HÄR

 

Av Sandra och Johanna - 9 mars 2012 18:13


Den Central- och Sydamerikanska vampyrfladdermusen har fått sitt namn efter folktrons blodsugande monster.

Inte tvärtom.

Det finns fyra arter: Desmodus Rotunda, Desmodus Rufus, Didemus Yungi och Diphylla Caudata. Den liknar till det yttre de fladdermöss vi har här i Sverige, men är något mindre. Vanliga fladdermöss livnär sig på insekter, frukt eller blomnektar, och det finns t o m några som fångar fisk. Men vampyrfladdermusen skaffar mat på ett ovanligare sätt.

Under natten väljer den ut ett lämpligt offer, ofta sovande boskap. Den sätter sig på ett ställe där huden är tunn, men okänslig. Det kan vara på öronen eller längst ner på bakbenen. Med sina sylvassa tänder gör den sedan ett snitt i en åder, och lapar i sig blodet som rinner ut.

En aztekisk bild av en
vampyrfladdermus.

Då den är mätt flyger den iväg, men därmed slutar inte problemen för värddjuren. Vampyrfladdermusens saliv innehåller nämligen ett enzym som hindrar blodet från att koagulera. Det fortsätter alltså att rinna ett tag efteråt. Såren är inte så stora, så blodförlusten blir inte direkt farlig. Men så länge såret är öppet kan det dra åt sig andra parasiter och bakterier.

Det händer ibland att vampyrfladdermusen dricker blod från människor, men då har den också inte lyckats hitta några andra bytesdjur. Ett sådant tillfälle var då en mängd fladdermöss invaderade en ö utanför Brasilien i oktober 1976. Det fanns för tillfället en brist på boskap i trakten, och sovande människor fick då stå för blodet. En stark lampa brukar räcka för att hålla vampyrfladdermöss borta, om man till exempel campar i djungeln.

Den medicinska vetenskapen är mycket intresserad av vampyrfladdermusens saliv. Man hoppas kunna använda den i ett medel mot blodproppar. Ett sådant läkemedel skulle hjälpa många människor.

Källa

 

Av Sandra och Johanna - 9 mars 2012 17:28


Om man inte har tillräckligt stark mage för att avliva vampyren, finns det flera sätt att hålla den borta på.

Det allra viktigaste att komma ihåg, är att ingen vampyr kan komma in i ett hus objuden. Men om vampyren varit gäst i huset som människa är det klippt.

Alla goda religiösa symboler är bra skydd. Korset brukar fungera bäst.

Krucifixet, med en avbild av Jesus, är ännu tryggare.

En medaljong med kors runt halsen är ett smart skydd om natten. Andra korssymboler, som det medeltida riddarsvärdet, kan också fungera.

Även den judiska davidstjärnan är lämplig i vissa delar av världen.

I Asien kan man ha ying-yang symbolen på väggen, eller till och med tatuerad på huden.

Det finns olika växter som stöter bort vampyrer. Vitlök kan få den allra hungrigaste blodsugare att vända om.

Stormhatt, vildros, rönn och alruna driver alla bort vampyrer. Det kan därför vara en idé att odla dessa växter i sin trädgård. Då kan man garanterat sova i lugn och ro.


Vitlök


Vildros
Rönn
Järnek

Stormhatt

På många håll i Asien ger lotusblomman ett utmärkt skydd. I Japan håller en skål kokt ris vampyren borta, liksom en rå fisk eller en tupps galande.

Om man berättar tre lögner för en kinesisk vampyr blir den förvirrad och man kan komma undan. Man kan till exempel säga så här: ”Du vet väl att solen är blå, att katter skäller och att päronet är en grönsak?”

På de flesta platser i världen är salt ett farligt vampyrgift. Strör man ut en linje salt över tröskeln, kan vampyren inte kliva över denna.

Inte heller kan de korsa rinnande vatten, som en bäck eller å.

Vigvatten, alltså vatten som välsignats av en präst, bränner som syra på vampyrhud. Stänker man lite vigvatten runt huset kan man känna sig trygg för natten.

I Polen hade man ett ovanligt vampyrskydd. Då en vampyr avlivats genom genomborrat hjärta eller halshuggning, samlade man upp lite av blodet och hällde över det i en bröddeg. Alla som sedan åt av det färdigbakade brödet var för alltid skyddade mot vampyrer.

I stora delar av Rumänien gick prästerna omkring och slog på långa träbitar, så kallade Tuacas.

Det klapprande ljudet drev bort vampyrerna från byn inför natten.

Metaller som bly och silver brukar användas som skydd mot vampyrer. Silverknappar med kors i kläderna har använts för att hålla borta många onda makter runt om i Europa.

 

Vill du börja blogga här?

 

Change language

Ska ni se TVD i svensk eller amerikansk takt?
 Svensk
 Amerikansk
 Båda

Presentation


Hej och välkomna till vår blogg vi heter Sandra och Johanna, vi är inte aktiva längre men svarar på kommentarer och frågor. Kolla gärna bland våra inlägg eller hitta en aktiv blogg bland våra affiliates! Kram!

Kommande Avsitt

Se alla avsnitt med svensk text på www.swefilmer.com
Avsnitten kommer vanligtvis på fredagskvällar eller lördagar upp på swefilmer.

Nyheter!

 
 
  Hidden

   

Fråga oss

71 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Förra året

Top Affiliates

 

Affiliates/Länkbyten

Nedräkningar



Skapa flashcards