VampyrSystrarna

Alla inlägg under mars 2012

Av Sandra och Johanna - 9 mars 2012 17:25


För det mesta ser vampyren ut som en mycket blek människa med ovanligt långa hörntänder. Har den inte fått blod på länge liknar den en torkad mumie, men allteftersom den dricker blir hyn rosigare och fylligare.

Vampyrer som inte slarvar med dieten kan se ut som vilken frisk människa som helst.

Vampyren syns inte i speglar och kastar heller ingen skugga.

De har ofta förmågan att ändra skepnad. Många vampyrer kan förvandla sig till djur som fladdermöss eller vargar. De har också makt över många djur som rör sig nattetid, som råttor, ugglor, hundar, katter, vargar och fladdermöss.

Den kan göra sig tvådimensionell (platt som ett papper) och krypa genom t ex dörrspringor.

Den kan också krypa uppför väggar, men inte på undersidan av en yta, som ett tak i ett rum. Den har förmågan att hypnotisera människor för att förleda synen, och blir helt osynlig om den står mot en mörk bakgrund.

I mörkret ser vampyren lika bra som ugglan. Trots att den ofta ser spröd ut är vampyren många gånger starkare än en människa. Den kan röra sig så snabbt att det är omöjligt att se den.

Skydd mot vampyrer

De flesta vampyrer ryggar för religiösa symboler. Den effektivaste skyddet mot en vampyr är nog korset. Den som blir vampyr får ingen frid efter döden. Hans själ är låst i en ständig kamp med den demoniska ondska som intagit hans döda kropp. För att befria själen och göra slut på vampyrens härjningar måste man döda monstret, fast kroppen redan är död. Vanligast är att man slår en påle genom hjärtat och hugger av huvudet.

Källa

 

Av Sandra och Johanna - 9 mars 2012 16:34

Nu har Summit Entertainment/Lionsgate bekräftat att det kommer släppas en teaser trailer den 20 mars, man kan se hela trailern innan Hungerspelen från och med den 23 mars och den 26 mars kommer den upp på internet. De har även postat en bild som ni kan se nedanför, en stillbild från The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 trailern.

 

Så här skrev dem:

A sneak peek of  THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 teaser trailer will be available on March 20th at 6am ET exclusively on THE TWILIGHT SAGA Facebook and Twitter profiles! You can catch the full teaser trailer in theaters with THE HUNGER GAMES, and then online on Monday 3/26 at 6am ET!


Källa

 

Av Sandra och Johanna - 8 mars 2012 18:16

Jag lånade Glashuset i bibblan i tisdags.

Har inte läst så mycket men ska läsa som fan i helgen!

När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre ­saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan­mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje dag för att åter dyka upp vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp.

 

Av Sandra och Johanna - 8 mars 2012 18:07

Dagens MusikTips är großstadtgeflüster- ich muss gar nichts

 

Av Sandra och Johanna - 7 mars 2012 19:45

Robert Douglas Thomas Pattinson, född 13 maj 1986 i London, England,är en brittisk skådespelare, fotomodell och musiker. Han är mest känd för att ha spelat Edward Cullen i filmen Twilight som är baserad på romanen Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer, rollen som Cedric Diggory i Harry Potter och den flammande bägaren och Tyler Hawkins i Remember me.

Edward Cullen har bronsfärgat hår, och en ögonfärg som varierar mellan bärnsten, topas och svart. Innan han blev vampyr hade han gröna ögon. Han beskrivs som otroligt vacker, liksom alla vampyrer. Som person är han väldigt "manlig" och tar den manliga rollen på stort allvar. Han är en gentleman och har en lockande och tilltalande röst. Han är väldigt generös, omtänksam och mystisk, och luktar även väldigt gott. Eftersom Edward Cullen är en vampyr så glittrar han i solen, därför åker han på "camping" med sina bröder när solen skiner. Det är därifrån legenden om att vampyrer brinner när de går i solen har kommit.

Edward har en förmåga att läsa tankar, alla utom Bellas, vilket gör honom frustrerad men också fascinerad. Edwards förmåga gör att han kan höra alla tankar från personer som är i närheten av honom och personer som han har ett väldigt starkt band med.

Edward blev biten av sin "far" Carlisle och förvandlades till vampyr när han låg inför döden i spanska sjukan på ett sjukhus i Chicago år 1918. Carlisle gjorde detta efter att ha vårdat Edwards föräldrar utan att kunna rädda dem. På sin dödsbädd bad Edwards mor Elisabeth Masen Carlisle att göra allt som krävdes för att rädda hennes son. Sedan dess förblir han för alltid 17 år. Han föddes den 20 juni i Chicago 1901.

Robert Pattinson har rollen som Edward i filmerna som hade premiär i Sverige den 21 november 2008. Den andra filmen (New Moon) hade premiär i Sverige den 20 november 2009, och den tredje filmen (Eclipse) hade premiär i Sverige den 30 juni 2010. Breaking dawn blir två filmer och den första hade premiär den 18 november 2011, och den andra delen den 16 november 2012.

 


Av Sandra och Johanna - 7 mars 2012 19:40

Ian Somerhalder, född 8 december 1978 i Covington, Louisiana, är en amerikansk skådespelare och fotomodell. Han spelade bland annat karaktären Boone i serien Lost, och medverkar i serien Vampire Diaries där han spelar vampyren Damon Salvatore.

Filmografi

Damon Salvatore

Ian Somerhalder spelar Damon Salvatore i tv serien Vampire diaries. Han har en bror som heter Stefan Salvatore(Paul Wesley) som är tillsammans med dubbelgångaren Elena Gilbert(Nina Dobrev). Katherine Pierce/Katharina Petrova(Nina Dobrev) är föregångaren för Elena, hon blev jagad av Klaus(Joseph Morgan)då hon var en av dem som skulle medverka för att kunna bryta sol och mån förbannelsen. Katherine blev förvandlad till vampyr innan Klaus fick tag på henne. Klaus är en hybrid som är en blandning mellan en vampyr och en varulv. För att kunna skapa fler hybrider måste han bryta förbannelsen. Både Damon och Stefan var förälskade i Katherine som sen förvandlade bröderna till vampyrer. Elenas två bästa vänner är Bonnie Bennett (häxa) och Caroline Forbes(Candice Accola) (vampyr).

Under arbetet på The Vampire Diaries, började Somerhalder dejta Nina Dobrev.

Källa

 

Av Sandra och Johanna - 7 mars 2012 19:31

Benjamin Thomas "Ben" Barnes, född 20 augusti 1981 i London, är en brittisk skådespelare. Hans föräldrar förbjöd honom dock att satsa på skådespelarkarriären innan han hade gått ut skolan. Han fick sitt genombrott i filmen Berättelsen om Narnia: Prins Caspian, där han spelar just prins Caspian, en roll han återupprepade i uppföljaren Kung Caspian och skeppet Gryningen. Innan dess var han även med i Stardust där han spelade Dunstan Thorne som ung. Under 2009 spelade han huvudrollen i en ny filmatisering av Oscar Wildes berättelse Dorian Grays porträtt.

Barnes är dock inte enbart känd för sin medverkan i Narniaserien och andra filmer, utan är också sångare och tävlade bland annat med sitt band i den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest 2004, där bandet kom på andra plats. Han tycker också om att spela piano och gitarr.

 

Av Sandra och Johanna - 7 mars 2012 19:21

 

Dimitri Belikov Dimitri är beskyddarnas gud om man får fråga Rose. När hon och Lissa kommer tillbaka till skolan efter två år blir han Roses mentor och det är planerat att han tillsammans med Rose ska bli Lissas beskyddare. Han är lika förälskad i Rose som hon är förälskad i honom, fast dem vet att dem inte kan ha ett förhållande. I slutet av bok tre blir han ofrivilligt strigoi och Rose ger sig ut för att döda honom, för att uppfylla ett löfte till honom. Hon åker till Sibirien där Dimitri föddes och där lyckas han lura Rose till att döda ledaren för alla strigoi, så att han själv kan bli ledare.

Citat från Vampire Academy:

http://images4.fanpop.com/image/photos/17700000/Dimitri-quotes-vampire-academy-17727839-500-621.jpg

 

Vill du börja blogga här?

 

Change language

Ska ni se TVD i svensk eller amerikansk takt?
 Svensk
 Amerikansk
 Båda

Presentation


Hej och välkomna till vår blogg vi heter Sandra och Johanna, vi är inte aktiva längre men svarar på kommentarer och frågor. Kolla gärna bland våra inlägg eller hitta en aktiv blogg bland våra affiliates! Kram!

Kommande Avsitt

Se alla avsnitt med svensk text på www.swefilmer.com
Avsnitten kommer vanligtvis på fredagskvällar eller lördagar upp på swefilmer.

Nyheter!

 
 
  Hidden

   

Fråga oss

71 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Förra året

Top Affiliates

 

Affiliates/Länkbyten

Nedräkningar



Skapa flashcards